Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, marți seara, că plățile pentru taxa auto vor fi făcute cât mai repede, toate fiind gata în iunie, din moment ce bugetul a fost adoptat, potrivit Mediafax.

„Noi am prins bani în buget și cred că prinsă și în 114 ca obligație de plată până în iunie, dacă nu mă înșel, cel târziu, dar se va plăti mai repede”, a spus Eugen Teodorovici, marți seara, într-o emisiune la TVR 1, despre plata pentru taxa auto.

„A fost bugetul blocat, s-a deblocat, acum or să înceapă plățile pentru taxa auto”, a mai spus Teodorovici.

Comisia Europeană (CE) a declarat ilegală taxa auto, indiferent de forma sub care a fost aplicată de autoritățile de la București, pe care le-a somat, în ianuarie, să o achite în cel mult trei luni.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat, luni, la Craiova, că se lucrează pentru a găsi o nouă formulă privind stabilirea unei taxe de mediu care să nu mai poată fi atacată în justiţie, având în vedere că România are în continuare cele mai vechi maşini din Europa. Ministrul a adăugat că grupul din care face parte pentru stabilirea unei noi taxe va lucra în continuare, pentru că nu își dorește „o formulă de calcul care să fie atacabilă”.