​Renault ar vrea să reînceapă într-un an discuțiile cu Nissan pentru fuziune și apoi ar vrea să achiziționeze un alt producător auto, ținta preferată fiind Fiat-Chrysler, scrie Financial Times, care citează surse apropiate discuțiilor. Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi are o capitalizare de 50 miliarde euro și produce anual peste 10 milioane de mașini. Fiat-Chrysler deține și mărci precum Alfa Romeo și Jeep, produce 5 milioane de mașini/an și are o capitalizare de 20 miliarde euro.

Sigla RenaultFoto: Renault

Planul marchează o nouă strategie, după ce Renault - Nissan a fost zgâlțâit de scandalul arestării lui Carlos Ghosn, considerat de mulți ca fiind cel mai influent om din industria auto. Ghosn a fost eliberat pe cauțiune și este în așteptarea procesului, însă nu are șanse să revină la conducerea grupului.

Fiat-Chrysler caută de ani buni un partener de fuziune care să o ajute să facă economii, iar surse citate de Financial Times spun că discuții între Renault-Nissan și Fiat-Chrysler au avut loc și acum trei ani.

Ultima mare tranzacție din lumea auto europeană a fost acum trei ani, când Peugeot-Citroen a cumpărat Opel.