Tribunalul Districtual din Tokyo a anunțat vineri că a extins cu opt zile periaoda de detenție a lui Carlos Ghosn, dându-le procurorilor răgaz până pe 22 aprilie pentru a aduce acuzații formale împotriva fostului director al companiei Nissan Motors sau să îl elibereze, relatează Mediafax citând Reuters.

Carlos GhosnFoto: Nissan

Ghons a fost arestat sâptămâna trecută pentru a patra oară sub suspiciunea că a încercat să se îmbogățească pe spatele companiei Nissan, printr-o fraudă de cinci milioane de dolari.

De asemenea, acesta se află în așteptarea unui alt proces pentru alte infracțiuni financiare și abuz de încredere în formă agravantă. Ghosn, care a fost eliberat pentru o cauțiune de nouă milioane de dolari în martie după 108 zile petrecute în arest, a negat toate acuzațiile care i-au fost aduse.

Perioada inițială de detenție trebuia să expire duminică, și era de așteptat să se prelungească maximum 10 zile.

Echipa de avocați a lui Ghosn au demarat o bătălie publică și aprigă împotriva procurorilor din Tokyo, numind ultima arestare a lui Ghosn ”ilegală”.

Tot vineri, curtea a respins apelul apărării împotriva extinderii perioadei de detenție, ceea ce înseamnă că echipa ar putea fi nevoită să facă o nouă cerere de cauțiune dacă Ghosn este acuzat de acuzații suplimentare la sfârșitul noii perioade de detenție.