Volvo Cars va extinde tehnologia care le permite mașinilor să comunice între ele prin cloud, astfel că mașinile Volvo din Europa se vor putea avertiza una pe alta când drumul este alunecos sau când apar alte pericole. Tehnologia a fost introdusă pe seria 90 a companiei, în Suedia și Norvegia acum trei ani, iar Volvo o va implementa pe toate modelele noi, în toată Europa. Tehnologiile vor putea fi puse și pe unele modele mai vechi.

Vehicule conectate VolvoFoto: Volvo

Partajarea de informații în timp real poate ajuta la evitarea unor accidente, spune Malin Ekholm, șef al centrului de securitate de la Volvo

Tehnologia permite practic mașinilor Volvo să comunice între ele și să poată fi avertizați șoferii când drumul este alunecos sau când pe șosea sunt alte pericole. Tehnologiile se numesc Hazard Light Alert și Slippery Road Alert.

Sistemele vor fi puse la dispoziția conducătorilor de mașini Volvo din Europa, începând cu săptămâna viitoare și vor face parte din funcționalitățile tuturor modelelor noi Volvo începând cu anul de fabricație 2020. Sistemele vor putea fi instalate și pe modele mai vechi.

Volvo spune că cercetările au arătat faptul că, dacă viteza este ajustată în funcție de trafic și de condițiile de drum, riscul de accidente se reduce semnificativ.

Volvo a anunțat în martie că intenționează să limiteze viteza maximă a tuturor automobilelor sale la 180 km/h, începând cu anul 2020.