​Presa franceză vine cu noii teorii despre cum ar urma să arate o Dacia electrică și despre cât ar urma să coste. Publicația Caradisiac spune că ar putea fi vorba de un mini-SUV nu mai mare decât Twingo care va costa 20.000 de euro, dar va beneficia și de o subvenția de 6.000 de euro în Franța. Reamintim că Dacia nu a confirmat vreo dată de lansare pentru o mașină 100% electrică și șefii companiei au spus că o astfel de mașină va veni la momentul potrivit.

Dacia electrique in viziunea CaradisiacFoto: Caradisiac

Francezii spun că o Dacia electrică ar putea fi lansată spre final de 2021 și ar putea fi vorba de un fel de mini-SUV care va avea la bază elemente din cel mai mic SUV electric Renault, City K-ZE conceput mai ales pentru piața chineză. În plus, Dacia electrică ar putea avea elemente și de la micul SUV Kwid lansat acum câțiva ani în India.

Prețul estimat este de 20.000 de euro, iar cu 6.000 de euro subvenții, mașina ar putea costa 14.000 de euro în Franța. Va avea mult mai puține dotări decât ZOE, cea mai bine vândută mașină electrică Renault, iar autonomia va fi mai scăzută, de maxim 200 km.

Va avea cinci uși și spațiu pentru patru persoane și se va încărca în patru ore.

Acum zece ani directorul Dacia de atunci spunea că mașina electrică ar putea fi lansată peste un deceniu. Am ajuns în acel punct și Dacia electrică nu există pe stradă și asta fiindcă tehnologia nu s-a ieftinit încă destul încât să fie viabilă și pentru palierul de preț al Dacia.

Citește și: Dacia electrică - Istoria de 10 ani a unei iluzii. De ce nu va apărea prea curând și cât costă acum cele mai ieftine mașini electrice