Volkswagen spune că începe ”negocieri concrete” pentru a vedea unde să deschidă o nouă uzină europeană pentru a construi mașini de la mai multe mărci din grup. De mai bine de un apar pe surse informații care spun că ar candida țări precum Serbia, Bulgaria sau Turcia, iar unele surse vorbeau și de România. Grupul german ar avea nevoie de capacitate suplimentară mai ales pentru Skoda care a adăugat la gamă două SUV-uri noi.

Sigla VolkswagenFoto: Volkswagen

Într-o declarație despre planurile de investiții ale companiei, germanii spun că vor începe negiocieri concrete pentru o nouă uzină și vor analiza ”amplasamentele rămase”, semn că o primă selecție a fost deja făcută.

Pe surse a apărut că VW s-ar orienta către Serbia, au scris publicații din țara vecină, la fel fiind cazul și pentru Bulgaria.

Volkswagen spusese în noiembrie că ar vrea o uzină în estul Europei pentru a extinde capacitatea de producție după 2022. Zvonurile spun că la uzină ar putea fi construite SUV-urile Skoda Karoq și Seat Ateca.

România a pierdut atât de multe investiții germane mari, încât nici nu îndrăznim să ne gândim că țara noastră a rămas pe ”lista scurtă” a VW.

În decizia finală vor conta multe elemente în afară de infrastructură: disponibilitatea forței de muncă, furnizorii deja prezenți, dar și distanța față de Germania.

Compania a anunțat că că va investi un miliard de euro într-o uzină de baterii pentru mașini electrice în Germania, împreună cu o companie parteneră.

Sursa: Automotive News