Exporturile realizate de sectorul auto din Turcia au scăzut în luna mai cu 0,2%, ajungând la 2,7 miliarde de dolari. În pofida acestei scăderi, este a doua cea mai bună lună mai înregistrată vreodată de exporturile sectorului auto turcesc, scrie Haberler, citat de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit datelor Uniunii Exportatorilor din Industria Auto, media exporturilor înregistrate în primele cinci luni ale anului a fost de 2,6 miliarde dolari. Lider al exporturilor turceşti, sectorul auto a înregistrat în intervalul ianuarie - mai 2019 o scădere de 5,5%, ajungând la cifra de 13,1 miliarde dolari.

Exporturile către cea mai mare piaţă, Germania, în creştere

În luna mai, exporturile auto către Germania, cea mai mare piaţă de desfacere, au crescut cu 0,5%, ajungând la 425 milioane dolari. Piaţa franceză a înregistrat o creştere de 5%, fiind obţinute venituri din exportul auto de 323 milioane dolari. Pe locul trei s-a situat Italia, cu o scădere de cinci procente. Dintre pieţele importante, în luna mai s-au înregistrat următoarele tendinţe: Regatul Unit o scădere de 27%, Spania de 16% şi Belgia de 34%. În schimb, au fost înregistrate creşteri de pieţe din SUA (80%), Slovenia (14%), România (12%), Polonia (13%).

La baza creşterii exporturilor către SUA au contribuit în principal vehiculele de transport marfă şi automobilele.