​Pentru unii manageri de flotă este important să știe unde anume se află mașinile lor la un anumit moment. Pentru alții, e mai important să știe care este media consumului lunar. Unii sunt mai interesați de stilul de condus al șoferilor, iar alții sunt foarte atenți la securitatea transporturilor efectuate.

Viasat SystemsFoto: VIASAT SYSTEMS

Din experiența internațională acumulată timp 20 de ani, Viasat Systems a constatat că nevoile consumatorilor sunt la fel de diverse ca și tipurile de afaceri pe care le derulează. Și, ca expert în piața telematicii, a concluzionat că e imposibil de realizat un singur serviciu de monitorizare care să corespundă tuturor cererilor existente în piață.

Acesta e motivul pentru care am conceput pachete distincte de monitorizare ce răspund adecvat tuturor dorințelor clienților noștri, în funcție de necesitățile lor și de specificul pieței locale în care își desfășoară activitatea.

Ca nivel de bază, poți alege ViaBasic: monitorizare prin GPS în timp real (localizare, parcurs, stare vehicul), viteză, km bord. Primești rapoarte automatizate prin email referitoare la activitate zilnică, activitate lunară. E o soluție potrivită firmelor mici și medii cu flotă de autoturisme (vânzări, distribuție, servicii etc.).

Pentru o măsurare eficientă a consumului, poți alege ViaEffective (pachet cu preț special de doar 6 euro/lună/mașină): aici monitorizarea prin GPS e completată de urmărirea consumului efectiv. Pe lângă rapoartele obișnuite, primești și un raport al consumului pe diverse perioade de timp.

Dacă primele 2 pachete sunt perfecte pentru flotele cu autoturisme mici, cu ViaAdvanced trecem la avansați: monitorizare pentru flote de camioane (transport intern și internațional, distributie, constructii, salubritate etc.) cu citire date FMS (consum ars la injectoare, stil conducere șofer, regim funcționare motor). Serviciul poate fi personalizat adăugând: sonde măsurare nivel combustibil din rezervor (atenționare scăderi/creșteri bruște); cititor /descărcare tahograf la distanță; senzori diverse monitorizări (temperatură, ușă, PTO, sirocco etc). Rapoartele devin mai complexe, pe lângă activitatea zilnică putând fi evaluate consumul și parametrii motorului.

Cum Viasat Group este membru TAPA, nivelul de top al pachetelor de monitorizare este ViaSecurity: monitorizări distincte pentru cap tractor/ semiremorcă/șofer, fiecare entitate cu propriul echipament de urmărire. Datele transmise de sistemele care monitorizează mașina sunt livrate live către firmele internaționale de securitate și pază agreate, ceea ce face ca soluția să fie potrivită firmelor cu flotă de camioane care transportă marfă cu valoare ridicată (țigări, medicamente, electronice etc.). Sistemul de monitorizare include alarme care se trimit către dispecerat pentru: acționare uși semiremorcă și sistem de încuiere, buton panică, ieșire din ruta predefinită/direcția de mers etc.

Indiferent de pachetul ales, toate detaliile referitoare la flote și rapoartele dorite pot fi accesate 24/7 prin aplicația ViaTrackdisponibilă atât pentru desktop, cât și pentru telefoanele mobile. La care se adaugă suport helpdesk 8 ore/zi pentru îndrumare de specialitate de la profesioniștii Viasat.

Pentru mai multe detalii despre aceste pachete, poți vizita pagina de produseViaTrack. Pentru servicii complementare sau informații despre compania dezvoltatoare, află mai mult vizitând Viasat Systems.