​Ford și Volkswagen au anunțat că vor extinde alianța anunțată în ianuarie și vor colabora în domeniul mașinilor electrice, dar și în al celor autonome. Volkswagen promite investiții de 2,6 miliarde dolari în filiala de mașini autonome a Ford, iar Ford va construi mașini electrice în Europa, pe platforma Volkswagen, scrie AFP.

Ford Volkswagen si Argo AIFoto: Ford

Volkswagen va investi 2,6 miliarde dolari în Argo AI, filiala de dezvoltare a mașinilor autonome de la Ford. Argo va fi integrată în AID, filiala de tehnologii autonome a Volkswagen, Argo urmând a valora cam 7 miliarde dolari.

Ford și Volkswagen vor fi acționari cu cote egale la Argo AI, Volkswagen va cumpăra acțiuni de 500 milioane dolari la Ford în următorii trei ani, iar Ford va investi în Argo AI alte 600 milioane dolari promise în trecut, dar restante acum.

În domeniul mașinilor electrice, Ford va putea utiliza platforma tehnica a Volkswagen, MEB, fiind primul constructor anunțat în acest sens. În 2023 va fi comercializat în Europa primul model Ford construit pe platforma MEB a VW și este prevăzut să fie produse 600.000 de unități în șase ani.