Nissan a prezentat date și imagini cu a doua generație Juke, unul dintre cele mai vândute crossovere din Europa. Noul model ajunge la clienți în noiembrie, va fi produs tot în Marea Britanie, este mai lung și are tehnologii noi. Prima generație Juke a fost lansată în 2010 și în Europa s-au vândut peste un milion de unități în segmentul unde cele mai mari vânzări le are modelul Renault Captur. În Marea Britanie prețurile vor porni de la echivalentul a 19.000 euro.

Noul Nissan JukeFoto: Nissan

În cei mai buni ani vânzările Juke au trecut de 100.000 în Europa

Noul Juke este alimentat de un motor turbo benzină de 1,0 litri DIG-T în trei cilindri care dezvoltă 117 PS. Mașina este cu 8,5 cm mai lungă și cu 17 cm mai lată decât generația din prezent. Greutatea a scpzut cu 23 kg

Ce spune Nissan despre design

Noul Nissan JUKE propune un nou standard în segmentul B crossover, cu dimensiuni mai mari, o ținută sportivă, jante din aliaj de 19” și design în stil coupé. Echipat cu blocuri optice integral LED, noul JUKE păstrează farurile iconice circulare și adaugă noua semnătură luminoasă în formă de Y, care completează grila V-Motion specifică Nissan. În plus, culoarea exclusivistă a caroseriei, Fuji Sunset, completează acum gama de 11 culori.

Cu transformări și la interior, noul JUKE oferă un spațiu mai mare atât pentru pasageri, cât și pentru bagaje. Spațiul pentru picioare pentru pasagerii din spate este extins cu 5,8 cm, înălțimea la cap este mai mare cu 1,1 cm, iar portbagajul are capacitate de 422 litri – toate acestea asigurând cu 20% mai mult spațiu.

Compania spune că a doua generație Juke va dispune de tehnologia Intelligent Mobility

Tehnologia avansată ProPILOT va fi disponibilă pe Juke, în premieră. Proiectată pentru utilizarea pe autostrăzi, în traficul pe cu o singură bandă, sistemul ProPILOT accelerează sau frânează pentru ca șoferul să mențină distanța și viteza potrivite și de asemenea, menține mașina pe centrul benzii de circulație.

În plus, Juke propune un pachet complet de tehnologii de siguranță, incluzând Frânare Inteligentă de Urgență cu Recunoaștere Pietoni și Cicliști, Recunoaștere Semne de Circulație, Avertizor Părăsire Bandă, Alertă Trafic Spate și Intervenție Unghi mort, ca o premieră Nissan unică în segment. Intervenția Unghi Mort avertizează șoferul când o mașină intră în unghiul său mort și readuce JUKE înapoi pe banda de circulație.