Să stăpânești foarte bine o mașină și să îi știi aproape toate secretele nu este la îndemâna oricui. Lucian Nan este unul dintre puținii piloți din România care face spectacol cu un autoturism. Predă cursuri de conducere defensivă, iar la finalul orelor oferă celor mai curajoși o experiență de neuitat: o tură pe circuit, cu mașina mergând pe două roți.

Masina pe doua rotiFoto: Hotnews

”Nu recomand sub nicio formă ca această acrobație să fie făcută pe drumurile publice. Este un lucru foarte riscant, periculos” - a adăugat pilotul.

În dreapta, intr-o mașină ce merge pe două roți Cum este experiența?

Orice plimbare cu mașina doar pe două roți (din patru) aduce un plus de adrenalină. Vă trebuie doar un pic de curaj și o centură de siguranță care să vă fixeze foarte bine în scaun. Experiența este una de neuitat. Pilotul Lucian Nan a explicat, pentru Hotnews, care este tehnica prin care ridică o mașină pe două roți.

”Nu se face nicio modificare mașinii. Anvelopele sunt speciale pentru macadam, folosite la raliu. Presiunea din roți este 6, pentru a nu dejanta. Ca tehnică, pentru a ridica o mașină pe două roți, ai nevoie de o rampă. Echilibrul mașinii se ține din volan și din accelerație. În momentul în care vrei să o repui din nou pe patru roți, o lași ușor să cadă și apoi accelerezi. Tehnica diferă în funcție de starea carosabilului, dar și de numărul persoanelor din mașină” - a adăugat pilotul.

”Această acrobație trebuie privită ca o experiență: se unesc elemente de conducere defensivă și de conducere sportivă. Să faci aceste cascadorii nu înseamnă neapărat că ești un pilot foarte – foarte bun, aceste lucruri țin foarte mult de cât de bine știi să faci spectacol. Dacă nu ai experiență și nu știi să controlezi mașina perfect, există riscul ca aceasta să se dezechilibreze. Manevra este interzisă pe șosea, noi facem aceste lucruri doar aici, pe circuit” - a adăugat Lucian Nan.