​Ford Puma, SUV-ul de oraș al Ford care vine să completeze segmentul B alături de Ford EcoSport, a intrat oficial în producția de serie, la Craiova, uzina care astfel sărbătorește fabricația simultană a două modele. Acest lucru se întâmplă pentru prima dată sub conducerea Ford, iar în trecut producția simultană a două modele a mai fost posibilă doar în perioada în care Daewoo deținea uzina.

Ford PumaFoto: Ford

Ford Puma este construit pe platforma de segment B a Ford, la fel ca EcoSport și Fiesta. Puma este un SUV/crossover urban, fiind disponibil exclusiv cu roți motrice față. Pe de altă parte, fratele EcoSport este disponibil și cu tracțiune integrală.

Uzina Ford din Craiova are circa 6.000 de angajați în prezent, iar acum, odată cu intrarea în producția de serie a lui Puma, uzina de vehicule trece la lucru în trei schimburi. Uzina de motoare funcționa deja în trei schimburi.

Pentru a produce Ford Puma la Craiova constructorul auto american Ford a investit 200 milioane euro.

Având un sistem mild hybrid cu tehnologie de 48 V și alternator avansat (sistem BISG – Belt-Driven Integrated Starter Generator), Puma devine cel mai avansat automobil hibrid produs vreodată în România (EcoSport și toată gama Dacia având tehnologie micro-hybrid, adică sistem Auto Start/Stop).

Citește articolul complet pe 0-100.ro