Șeful Dacia spune că va exista cu siguranță o Dacie hibridă sau electrică, dar va fi lansată când piața va fi pregătită pentru ea, a declarat Christophe Dridi, într-un interviu pentru seenews.com. Tot mai multe informații, mai ales din Franța, indică faptul că Dacia va lansa în anii următori versiuni hibride ale modelelor sale, mai ales că trebuie să scadă emisiile de CO2 pentru a se conforma noilor reguli. Principalul obstacol în calea lansării unei Dacii electrice ține de preț, fiindcă ar fi cu câteva mii de euro peste prețurile actuale din gamă.

Dacia Logan MCV StepwayFoto: Dacia

Întrebat dacă va exista un SUV hibrid Dacia, Dridi a spus că sigur vor exista modele hibride sau electrice în viitor, dar nu a dorit să spună când exact. ”Avem deja tehnologia, fiindcă suntem parte a alianței. Proiectele noastre vor putea încorpora aceste tehnologii, dar le vom lansa când piața este gata. Și infrastructura este un factor important, dar și cadrul legislativ”.

Dridi a spus că la Mioveni, capacitatea de producție va ajunge la 406.000 mașini/an, de la 350.000 în prezent.

Cele mai noi date ACAROM arată că în primele nouă luni din an au fost produse 257.000 de mașini la Mioveni, dintre care 194.810 au fost Duster.

Publicația regională SeeNews a publicat ediția 2019 a topului celor mai mari 100 de companii din sud-estul Europei, iar Dacia, cu o cifră de afaceri de 5,3 miliarde euro, a ocupat primul loc. Locul secund a fost ocupat de Petrol d.d. din Slovenia, iar locul trei, de OMV Petrom România, cu 4,12 miliarde euro.