Volkswagen spune că nu caută alternative pentru uzina care trebuia construită în Turcia
Volkswagen anunțase la mijloc de septembrie că suspendă decizia de a construi uzina în Turcia, pe fondul criticilor internaționale la adresa armatei turce și a ofensivei acesteia.
”Urmărim dezvoltările din zonă. Planurile pentru Turcia sunt în așteptare. Nu căutăm în mod activ amplasamente alternative”, spune Andreas Tostmann, director de producție la VW.
După decizia VW se părea că Bulgaria rămâne favorită și oficiali de la Sofia, dar și din România și Serbia, au spus că au reînceput discuțiile cu germanii și speră să obțină investiția.
Au fost însă și voci care au susținut că Volkswagen a pus ”pe hold” investiția până când ofensiva militară va lua sfârșit și apoi tot Turcia va fi aleasă, fiind vorba de o țară cu o industrie auto consistentă și sute de furnizori.
Alte surse au spus și că germanilor li s-a promis că instituțiile statului turc vor cumpăra zeci de mii de mașini Skoda Superb și Volkswagen Passat.

ANALIZĂ Cât plătește Primăria Sectorului 2 pentru curățenia stradală și ridicarea gunoiului și de ce este mizerie pe străzi / Mesajul primarului pentru oamenii care aruncă gunoiul pe stradă: Îi vom amenda
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Am mai scris in comentariile mele de ce VW isi va construi noua uzina in Turcia si NUMAI in Turcia. Doar ca mai asteapta putin pana se mai potolesc putin apele.
Am explicat ca dpsv economic, cultural, etnic, Gemania este extrem de apropriata de Turcia. Si nu de ieri de azi. Da, inclusiv etnic. Cel putin 4 milioane de cetateni germani sunt de etnie turca. Adica aproape cat toata populatia Ardealului. Economic nu mai povestesc! Singura tara din Europa de care Germania este cam la fel de apropiata ca de Turcia este Rusia. In rest, pentru germani Europa e compusa din tarisoare (oui, meme la France).
Daca VW vroia sa construiasca o uzina in Bulgaria sau Romania stiam de mult, oficial. Dar ma hazardez - nu fara motive - sa afirm ca niciodata in istorie VW nu va construi o uzina in Romania sau Bulgaria.
Printre oamenii informati (nu este cazul majoritatii ziaristilor sau politicienilor) este o vorba sfanta: criteriul dupa care iti poti da seama daca Germania este interesanta sau nu de o tara este simplu: daca Deutche Bank nu are filiale si sucursale in acea tara atunci acea tara NU exista pentru Germania. Decat la capitolul "si altele". Si nu-mi spuneti de fabricile Continental sau Bosch din Romania. Alea sunt firimituri fata de forta economiei Germaniei.
In plus, asa cum a facut Renault uzina din Maroc, tot similar face si Wolkswagen Uzina din Izmir.
Multe din masinile Renault sunt vandute chiar in Maroc si in restul Africii de Nord.
Masinile ce se vor face la Izmir se pot vinde rezonabil intr-o piata de 70 de mil. de locuitori din Turcia + in tot Orientul Mijlociu + Egipt.
Orientul Mijlociu se reface acum dupa razboaiele din anii trecuti si e nevoie de automobile.
Echipamentele Wolkswagen de la Izmir sunt adecvate productiei masinilor cu benzina si motorina (combustibil ieftin in Orientul Mijlociu).
In Europa se trece mult mai alert la masini electrice, deci masinile cu benzina si motorina de la Wolkswagen in UE nu o sa se mai vanda destul de bine in UE.