​Mazda a prezentat la Salonul Auto de la Tokyo primul său model full-electric, MX-30 care va ajunge la primii clienți europeni în a doua parte din 2020 și va avea o autonomie de 200 km. SUV-ul are cinci locuri, 4,39 metri lungime și baterie de 35 kWh. MX-30 are și un amănunt special de design: portierele din spate sunt foarte mici și se deschid în sens opus față de cele din față, precum la RX-8. ”Ușile freestyle îi oferă Mazdei MX-30 o siluetă distinctivă și elegantă, iar pasagerilor le asigură acces mai ușor atât la scaunele din față, cât și la cele din spate”, spun cei de la Mazda.

Mazda MX-30Foto: Mazda

Motorul dezvoltă echivalentul a 141 CP, iar autonomia este mai mică decât la modelul Hyundai Kona electric.

Primul model electric de serie Mazda, Mazda MX-30, este de astăzi disponibil pentru precomandă odată cu premiera de la Salonul Auto de la Tokyo, spune compania. Mazda MX-30 este disponibilă pentru precomandă în mai multe piețe din Europa și va sosi în reprezentanțe în a doua jumătate a anului 2020.

”Cu portierele sale unice, materialele ecologice și bateria de dimensiuni corecte care oferă o autonomie de aproximativ 200 km, peste media zilnică de 48 km de condus a șoferului european (...) Ca orice alt model Mazda, Mazda MX-30 oferă o senzație de condus foarte naturală cu un răspuns rapid al accelerației, pe viraje și la frânare, exact așa cum te aștepți în situații cotidiene.”, mai spune compania.

MX-30 va fi un fel de mașină de rezervă în familie. ”Fiind un producător mai mic, ne-am concentrat toate eforturile pe crearea unei mașini electrice care anticipăm că va fi o a doua mașină pentru poseori”, spun cei de la Mazda.