​Mulți cred că soluțiile de monitorizare a flotelor auto vin cu beneficii exclusiv doar pentru companii, care doresc să-și optimizeze în acest fel costurile de transport și mentenanță a parcului auto. Dar studiile arată că folosirea soluțiilor de monitorizare nu e benefică doar pentru firme, ci și pentru șoferi, care de-a lungul timpului învață din propriile greșeli și devin mai atenți în trafic și mai eficienți în programarea rutelor de parcurs.

Cine și ce avantaje are când apelează la monitorizare?Foto: VIASAT SYSTEMS

După cele mai recente statistici, 1 din 4 șoferi consideră că rutele folosite zilnic nu sunt întotdeauna și cele mai avantajoase, fără însă a putea identifica unele mai bune. Cum vorbim de 25% din totalul șoferilor, cu siguranță problema se dovedește a fi mai serioasă decât ar putea părea la o primă vedere. Și-atunci care este soluția?

Dacă ar fi să reducem totul la un singur cuvânt, acela ar fi: planificare. Poate părea ceva deja arhi-cunoscut, dar planificarea traseelor cu ajutorul solutiilor de monitorizare crește atât gradul de eficiență, cât și gradul de mulțumire a celor ce conduc, prin reducerea timpilor morți petrecuți în trafic.

Viasat Systems, parte a Viasat Group, una din companiile de top la nivel global din domeniul telematic, a conceputViaBasic, un serviciu de monitorizare prin GPS care furnizează informații în timp real cu privire la localizare, parcurs, stare vehicul (deplasare sau staționare), viteză, kilometri la bord, la care se adaugă consumul efectiv al vehiculului, totul ușor de urmărit printr-o aplicație disponibilă pe web sau ca aplicație ce poate fi descărcată pe telefoanele mobile. În plus, ViaBasic e un serviciu la care noii abonați primesc 3 luni gratuit pentru contracte încheiate pe minim un an și oferte personalizate în funcție de nevoile fiecăruia. Cere ofertă personalizată la sales@viasatonline.ro

Dacă încă se mai întreabă cineva cum e monitorizarea utilă și pentru șoferi, o cercetare desfășurată în Marea Britanie arată că riscul de accident al acestora scade cu până la 40% atunci când au acces la informații privitoare la modul în care conduc! Cum serviciul ViaBasic îți dă posibilitatea să generezi rapoarte automatizate periodice (raport de activitate zilnică, raport lunar de parcurs, raport de depășire a vitezei în trafic), controlul dat de monitorizarea efectivă este dublat și de posibilitatea de a înțelege pe termen lung cum poate fi îmbunătățit comportamentul în trafic. Nu-i de mirare că rata accidentelor în care sunt implicați șoferii care apelează la o soluție de monitorizare e mult mai redusă și că instalarea echipamentelor telematice conduce la evitarea problemelor din trafic prin schimbarea stilului de condus al șoferilor.

Pentru mai multe detalii despre acest serviciu, poți vizita pagina produsului ViaBasic. Pentru servicii complementare de monitorizare, alte pachete sau informații despre compania dezvoltatoare, află mai mult vizitând Viasat Systems.