​Cristian Cristea este unul dintre oamenii care au descoperit automobilul electric din întâmplare, după ce o firmă de închirieri i-a oferit un Nissan LEAF în loc de mașina termică rezervată în avans. Așa a început totul. De atunci au trecut aproape cinci ani. Și peste 230.000 km parcurși electric. Cristian Cristea își folosește mașina pentru a dezvolta și întreține afacerea lui din domeniul apei, dar și pentru vacanțe și călătorii. A fost în Grecia cu LEAF-ul cu baterie de 24 kWh (autonomie reală 100-130 km) și la Amsterdam cu LEAF-ul cu baterie de 30 kWh (autonomie reală 160-200 km). A doua mașină a plecat la cel mai bun prieten al lui Cristian, după ce s-a convins singur că electric e mai bine.

Cristian CristeaFoto: Marius Stoianov

Acest serial de mini documentare #electRO este o idee 0-100.ro realizată cu sprijinul sponsorilor, în cazul de față Nissan România, și își propune să facă mai vizibile eforturile oamenilor, instituțiilor și companiilor care fac posibilă electromobilitatea în România.

Aducem astfel în atenția publicului detalii din culisele marilor decizii care vor ajunge, în timp, să schimbe fața parcului auto al României și modul în care folosim automobilele în fiecare zi.

Navighează către episoade (pe site):

#electRO ep.1: România și mașina electrică

#electRO ep.2: Cel mai dorit EV din România

#electRO ep.3: Omul-infrastructură

#electRO ep.4: Viziunea unui lider

#electRO ep.5: Record mondial EV în România

#electRO ep.6: Ctitoria lui Buhnici

#electRO ep.7: Fan EV din întâmplare

Citește articolul complet pe 0-100.ro