​Conform ultimelor rapoarte internaționale privind traficul din perioada vacanțelor de iarnă, ziua de Crăciun are cel mai redus trafic din an. Pare oarecum firesc, ținând cont că majoritatea oamenilor sărbătoresc acasă, în familie, iar cei care aleg să plece undeva în afara orașului, fac acest traseu cu câteva zile înainte. Tocmai de aceea nu se poate spune același lucru despre zilele anterioare acestei sărbători: studiile relevă că 23 decembrie e ziua cea mai aglomerată și cu cele mai multe incidente în trafic (circa 20% mai multe accidente decât în orice altă zi din vacanța de iarnă!).

Sărbători Fericite și de accidente ferite!Foto: VIASAT SYSTEMS

Este limpede, urmează o perioadă aglomerată. Dar cum altfel sunt zilele de iarnă în traficul marilor orașe din România? Numărul mașinilor crește de la o zi la alta, lucrările de infrastructură nu ajută prea mult, iar calitatea șofatului nu este nici ea prea grozavă. Există vreo șansă pentru a face față unui mediu auto din ce în ce mai ostil? Există soluții de a evita toate aceste neajunsuri?

Fără a avea pretenția că rezolvă integral problemele, putem spune că o soluție adecvată ar fi pachetele de monitorizare auto. Special concepute pentru diverse necesități în trafic, soluțiile de monitorizare dau posibilitatea de a găsi variante optime de transport chiar și în cele mai vitrege condiții de vreme. Spre exemplu, la nivel de bază, există pachetul ViaBasic, potrivit pentru flotele auto mici și medii (vânzări, distribuție, servicii etc.). Deși e cel mai simplu pachet, informațiile furnizate sunt foarte utile: vizualizarea poziției mașinilor, a traseului, staționărilor și kilometrilor parcurși, compararea rutelor planificate cu cele efectuate. În plus, până la sfârșitul anului vine și cu o ofertă specială: 3 luni de abonament gratis! Dacă pe lângă traseul optim, o prioritate e și măsurarea eficientă a consumului, există pachetul ViaEffectivela care monitorizarea prin GPS e completată de urmărirea consumului efectiv. Pe lângă rapoartele obișnuite, generează și rapoarte de consum pe diverse perioade de timp.

Cere ofertă personalizată la sales@viasatonline.ro

Cum primele 2 pachete sunt perfecte pentru flotele cu autoturisme mici, cu ViaAdvancedtrecem la avansați: monitorizare pentru flote de camioane (transport intern și internațional, distribuție, construcții, salubritate etc.) cu citire date FMS (consum ars la injectoare, stil conducere șofer, regim funcționare motor). Serviciul poate fi personalizat, iar rapoartele sunt mai complexe, pe lângă activitatea zilnică putând fi evaluate consumul și parametrii motorului.

Ca membru TAPA, nivelul de top al pachetelor de monitorizare este ViaSecurity: monitorizări distincte pentru cap tractor/semiremorcă/șofer, fiecare entitate cu propriul echipament de urmărire. Datele sunt livrate către firmele de securitate și pază agreate, soluția fiind potrivită firmelor care transportă marfă cu valoare ridicată (țigări, medicamente, electronice etc.).

Indiferent de pachetul ales, toate detaliile referitoare la flote și rapoartele dorite pot fi accesate 24/7 prin aplicația ViaTrack disponibilă atât pentru desktop, cât și pentru telefoanele mobile. La care se adaugă suport helpdesk 8 ore/zi pentru îndrumare de specialitate de la profesioniștii Viasat.

Pentru servicii complementare de monitorizare, alte pachete sau informații despre compania dezvoltatoare, află mai mult vizitând Viasat Systems.