Luca De Meo, actualul CEO al Seat (grupul Volkswagen), ar fi fost numit, potrivit surselor din presa franceză, numărul unu al grupului Renault. Potrivit AFP, de fapt, consiliul Régie Nationale a validat într-adevăr numirea top managerului la cârma grupului francez care include mărcile Dacia, Alpine și Samsung motors și face parte din marea și fragila Alianță globală cu Nissan și Mitsubishi, citează rador.

In uzina Renault din TangerFoto: Hotnews

Numirea italianului De Meo ar confirma zvonurile care circulă de peste o lună. Managerul îl va înlocui pe Thierry Bolloré, care a părăsit funcția la 11 octombrie și care a moștenit un management dificil după ce Carlos Ghosn a fost arestat în Japonia.

Se pare că alegerea managerului italian este susținută și de reprezentanții statului francez din consiliul de administrație al Renault.

Actualul CEO al Seat, în vârstă de 52 de ani, a fost capabil să dea un nou curs casei automobilistice spaniole. Și-a început cariera, printre altele chiar în grupul Renault, după care a continuat la Toyota Italia și Fca. În urmă cu zece ani s-a alăturat grupului Volkswagen și a fost director marketing worlwide la Audi.