​PSA Peugeot - Citroen și FCA Fiat - Chrysler au semnat miercuri un acord de fuziune ”între egali” care va duce la formarea unui grup ce devine al patrulea cel mai mare producător auto mondial. Noua entitate are 400.000 de salariați, cifră de afaceri de 170 miliarde euro și producție anuală de 8,7 milioane unități, scrie Le Monde.

Fiat 500L S-DesignFoto: Fiat

Se vor găsi sub aceeași umbrelă mărci celebre și diverse precum Fiat, Alfa Romeo, Citroen, Jeep, Lancia, Opel, Peugeot, Dodge, Maserati și Chrysler.

Fuziunea va fi complet realizată în 12-15 luni, estimează companiile care speră să ajungă la economii anuale de 3,7 miliarde euro prin diversele operațiuni puse la comun. Acordul prevede că NU vor fi închise uzine.

Negocierile dintre cele două părți s-au încheiat cu un acord la final de octombrie.

Cele două grupuri vor deține fiecare 50% din acțiunile noii companii. Consiliul de administrație va fi format din 11 membri: 5 de la PSA, 5 de la FCA și Carlos Tavares, viitorul director general.

Mega-fuziunea de acum vine la doar câteva luni după ce se părea că partenerul de fuziune al Fiat-Chrysler va fi Renault, rivalul principal al PSA. În iunie însă, FCA s-a retras din discuții după ce statul francez a intervenit și a somat Renault să-și rezolve mai întâi problemele cu ”colega” de alianță, Nissan, scrie BBC.