Fostul director al companiei Nissan, Carlos Ghosn, a călătorit în Liban după ce a părăsit Japonia, dar nu este clar cum a plecat din ţara asiatică unde a fost eliberat pe cauțiune din închisoare, potrivit unor surse citate de BBC.

Carlos GhosnFoto: YouTube

Nu se știe dacă Ghosn a încheiat un acord cu procurorii sau dacă a fugit. Omul de afaceri deține pașapoarte franceze și libaneze.

Avocații săi au acuzat guvernul japonez că a conspirat împotriva lui, numind cazul penal în care este implicat ca fiind „motivat politic”.

Financial Times citează un apropiat al lui Ghosn care a afirmat că omul de afaceri a aterizat duminică la Beirut.

Surse oficiale nu au confirmat încă această mișcare.

Totuşi, nu este clar cum a reușit să călătorească, fiind eliberat pe cauțiune în condiții stricte și nu ar fi putut părăsi Japonia.

Ziarul francez Les Echos relatează că acesta ar fi ajuns cu un avion privat care a zburat în Liban din Turcia - deși acest lucru este, de asemenea, neconfirmat.

Carlos Ghosn a fost arestat după ce a fost acuzat de abateri financiare în 2018 și se confruntă cu patru capete de acuzare - inclusiv o afirmație potrivit căreia a deturnat banii de la compania pe care a condus-o pentru propriul câștig, potrivit Mediafax.