​Sony a furnizat una dintre cele mai mari surprize ale târgului CES Las Vegas, prezentând un concept de mașină electrică. Conceptul numit Vision-S conține zeci de senzori și este gândit să prezinte tehnologiile pe care Sony le are în producție. Evident că nu sunt planuri ca Sony să intre în producția de mașini. Conceptul poate ajunge în 4,8 secunde la 100 km/h și viteza maximă este 230 km/h.

Sony Vision-S ConceptFoto: Captura YouTube

Vision-S are 33 în total 33 de senzori la interior și la exterior, mai multe display-uri, tehnologie audio la 360 de grade și conectivitate always-on. Sony a colaborat cu companii precum Bosch, Magna și Blackberry pentru concept. O parte dintre senzori sunt de imagine, dar există și un radar performant care-i poate da mașinii gradul 4 de autonomie din 5 posibile.

Platforma pe care este construit vehiculul este dezvoltată de compania Magna, iar cei de la Sony spun că poate fi utilizată și pe SUV-uri, nu doar pe sedan-uri, cum este cazul acum.

Sony a prezentat mașina spre finalul conferinței și a vorbit despre ea mai puțin de două minute, astfel că multe întrebări nu și-au aflat răspunsul.