​Toyota va rechema 3,4 milioane de mașini la nivel mondial din cauza unei probleme electronice care poate face ca airbag-urile să nu se deschidă în caz de impact, scrie Automotive News. Mașinile sunt produse între 2011 și 2019 și cele mai multe sunt în SUA. recall-ul este unul dintre cele mai mari din istoria companiei. UPDATE Nu sunt mașini vizate în România.

Toyota Corolla sedan hybridFoto: Toyota

Problema este la unitatea electronică de control și pericolul este ca airbag-ul să nu se deschidă deloc sau numai parțial în caz de accident. Cele mai multe mașini vizate, 2,9 milioane unități, sunt din SUA. fiind vorba de modele Corolla (2011-19), Matrix (2012-18), Avalon (2012-18) și Avalon hybrid (2013-18).

Agenția americană National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) spune că au fost două cazuri în care mașini Corolla noi au fost implicate în accidente și airbag-urile nu s-au deschis.

Agenția a început în aprilie o investigație privind airbag-urile instalate pe 12,3 milioane de mașini de la mărcile Toyota, Fiat Chrysler, Honda, Hyundai, Kia și Mitsubishi, iar anunțul mărcii nipone are legătură cu aceste caz. Airbag-urile din aceste mașini au fost fabricate de TRW Automotive Holdings.