Salonul Auto de la Geneva, unul dintre cele mai importante evenimente ale primăverii, va fi anulat, scrie presa elvețiană. Decizia vine după de autoritățile elvețiene au decis să anuleze toate evenimentele la care urmau să participe mai mult de 1.000 de persoane, scrie publicația Tribune de Geneve. Au fost detectate 15 cazuri de infectare cu coronavirus în Elveția, dintre care trei în regiunea Geneva.

Geneva 2020Foto: Geneva Motor Show

Salonul ar fi trebuit să se țină între 3 și 15 martie, 3 și 4 fiind zilele presei, când sunt anunțate noutățile.

Consiliul federal al regiunii Geneva a decis, într-o ședință extraordinară, vineri, să anuleze cel puțin până la 15 martie toate manifestările publice sau private cu mai mult de 1.000 de participanți, ideea fiind ca virusul să nu se răspândească.

Evenimentul a ajuns anul trecut la cea de-a 89 ediție și se ține în fiecare an, în primele zile din martie. Anul trecut au fost 602.000 de vizitatori, în timp ce în anii buni se ajungea și 700.000. Dacă s-ar fi ținut, salonul ar fi atins noi recorduri de audiență minimă din cauză că puțini sunt dispuși să călătorească în zonă în perioada această, dată fiind epidemia din nordul Italiei.