Ferrari oprește producția de mașini de lux în fabricile de la Maranello și de la Modena cu efect imediat și până pe 27 martie, a anunțat compania, explicând că decizia a fost luată „în interesul principal al bunăstării muncitorilor și urmează o serie de dispoziții riguroase deja implementate pentru a proteja siguranța mediului de muncă, în conformitate cu Decretul guvernului italian din 11 martie și cu precedentele", potrivit Aska News, citează Rador.

Fabrica Ferrari de la MaranelloFoto: Captura YouTube

Compania, - scrie într-un comunicat - "care și-a continuat până în prezent activitatea operațională, punând întotdeauna sănătatea lucrătorilor pe primul loc, a întâmpinat primele dificultăți grave în lanțul de aprovizionare, care nu permit asigurarea continuității producției". Activitățile companiei care nu au legătură directă cu producția vor continua în mod regulat datorită soluțiilor inteligente de lucru (smart working), continuă Ferrari, în timp ce "mână în mână cu producția, și conducerea sportivă și-a suspendat activitățile operaționale".

Directorul general al companiei auto Ferrari, Loius Camileri, a declarat: „Într-un moment ca acesta, mulțumirile mele merg mai întâi de orice către oamenii angajați la Ferrari, care prin efortul lor extraordinar în ultimele zile au arătat atașamentul și pasiunea prin care se distinge brandul nostru. Împreună cu furnizorii noștri, până acum au asigurat continuitatea activității. Tocmai în respectul lor și pentru protejarea liniștii lor și a familiilor lor am luat această decizie.

Evident, Ferrari este cu sufletul alături de clienții și fanii săi, iar noi vom fi pregătiți pentru ei să ne reluăm activitatea excelentă".