Dacia ar putea relua producția în a doua parte din aprilie, spune ministrul economiei. În ce condiții speciale se poate face acest lucru
"Dacia şi Ford au deja în şomaj tehnic (salariaţi - n. r.), la fel şi o parte din industria pe orizontală. Dacia are peste 16.000 de angajaţi, Ford 6.000. Sunt, probabil, în jur de 100.000 care lucrează pe industria orizontală în toată industria auto. Ei doresc să pornească lucrurile, dar sunt oarecum dependenţi de industriile din ţările europene, de producătorii mari, de lanţul de aprovizionare. După întâlnirea pe care a avut-o la Guvern aseară, am mai avut o videoconferinţă cu mai multe industrii, printre care şi cu cei de la Dacia, direct de la fabrică. Ei mi-au spus că pregătesc un scenariu de reluare a producţiei, în aşa fel încât să protejeze sănătatea oamenilor. Gândiţi-vă că acolo sunt 16.000 de salariaţi, dar gândesc un flux de lucru, în aşa fel încât să se respecte distanţa de 1 - 1,5 metri între salariaţi, să aibă măşti de protecţie, biocide, geluri de dat pe mâini, astfel încât lucrul să se desfăşoare în siguranţă. Acesta e un lucru pe care pe mine mă bucură. Asta înseamnă că oamenii aceştia gândesc să dea drumul la producţie", a spus ministrul, la Digi 24.
Acesta a adăugat că Dacia este un brand naţional şi că "este esenţial ca acolo să înceapă producţia pentru economia României".
"Sunt optimist că, în cursul lunii aprilie, poate în a doua parte a lunii aprilie, la Dacia va începe producţia", a punctat oficialul.
Automobile Dacia a întrerupt producţia la uzinele din Mioveni pe data de 19 martie până 5 aprilie, în contextul pandemiei de coronavirus, iar 13.500 de angajaţi au intrat în şomaj tehnic.
"Compania anticipează că activitatea comercială va fi reluată rapid după încheierea crizei sanitare. La momentul respectiv vor fi implementate măsuri corespunzătoare, în acord cu partenerii sociali, ceea ce va permite companiei să răspundă cererii comerciale", preciza constructorul auto.

1.205 de doze de vaccin antiCOVID-19 pierdute, cele mai multe în Cluj / Între motive: spargerea flacoanelor sau temperatura inadecvată
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Luna asta trebuie sa redemaram treptat activitatile oprite, in paralel cu masuri de protectie pt ca acum stim cum sa ne protejam, regulile sunt clare si adoptate prin ordonante, ne vin echipamente si am inceput productia in tara pt unele produce medicale de protectie.
Romania e mult mai putin afectata de covid19 decat majoritatea tarilor europene vestice si nu ne permitem sa oprim cu lunile ramuri economice de care depind incasari la buget deci implicit salarii, pensii, investitii.
Peste tot in Europa revenirea va fi treptata, mai greu va fi acolo unde e catastrofic, cu sute de morti pe zi (Italia, Spania, Franta, etc).