Ford, ale cărei fabrici din America de Nord și Europa sunt închise pentru a stopa răspândirea coronavirusului, a declarat luni că are suficienți bani pentru a rezista „cel puțin” până la sfârșitul lunii septembrie, informează AFP.

Uzina Ford CraiovaFoto: Ford

"Credem că avem suficienți bani pentru a funcționa cel puțin până la sfârșitul celui de-al treilea trimestru", a declarat Tim Stone, director financiar, care raportează și o posibilă recuperare a producției de mașini în timpul din trimestrul doi în curs.

În UE se vor produce cu 1,5 milioane mai puține mașini din cauza crizei coronavirusului. Cum stă România

Industria auto este una dintre cele la care se pot cuantifica rapid efectele crizei sanitare, iar datele arată că suspendările anunțate până acum se vor ”traduce” într-o producție cu 1,5 milioane de mașini mai mică la nivelul UE. O uzina a reluat deja producția și mai multe stabilesc acum cum vor reîncepe. Vor fi aplicate măsuri de distanțare socială, în alte uzine vor fi închise cantinele și în autobuzele de transport jumătate dintre locuri vor fi goale. Muncitorilor li se va lua temperatura la intrarea în schimb la unele uzine.