Producătorul auto Renault a început să-și relanseze producția în Franța, după ce o întrerupsese din 16 martie ca parte a luptei împotriva epidemiei Covid-19, potrivit AFP care citează persoane din conducere.

Intr-o uzina Groupe RenaultFoto: Renault

"Recuperarea se va face într-un mod extrem de gradat, cu personal limitat, care va crește treptat", pentru a putea verifica aplicarea corectă a protocolului de sănătate, a explicat directorul resurselor umane, Tristan Lormeau, în cadrul unei conferințe cu presa.

Trei fabrici ale grupului, Cléon (nord-vestul), care produce motoare, Le Mans (centru) care produce șasiul și Choisy-le-Roi (regiunea Paris) care produce piese de schimb, ”au început deja anumite activități în ultima săptămână", a declarat Patrice Haettel, directorul industrial al grupului pentru Franța.

Relansarea va continua săptămâna viitoare, cu uzina Flins (regiunea Paris), care se ocupă în special de mașina electrică Zoe.

"Celelalte fabrici vor urma să se redeschidă până la începutul lunii mai", a spus Haettel.

El a subliniat că nu se pune problema unor volume mari de producție, ci a reluării cu personal foarte limitat, respectând protocolul de sănătate.