​Volkswagen a reluat săptămâna trecută producția în Slovacia și la câteva uzine germane de componente, însă luni pornește și cea mai mare uzină a sa, Wolfsburg. Producția va fi la început la o zecime din normal. S-a pornit cu măsuri severe de distanțare socială, iar angajații trebuie să aibă timp să se obișnuiască cu ele. Volkswagen a redeschis și 70% dintre dealerii săi din Germania.

Intr-o uzina autoFoto: Volkswagen

Uzina de la Wolfsburg a repornit și va produce în primele zile la 10-15% din capacitate și la 70% peste două săptămâni. În această săptămână vor fi produse 1.400 de mașini, iar peste două săptămâni vor fi produse 6.000.

La măsurile de protecție Volkswagen are deja exemplul Chinei unde aproape toate uzinele sale au reluat lucrul.

Unele unități ale fabricilor de componente au reînceput deja aprovizionarea cu piese, acestea fiind însoțite de măsurile de protecție potrivite.

Producția s-a reluat deja în aproape toate fabricile Volkswagen din China.

Uzina Chemnitz de motoare a început si aceasta treptat producția din 23 aprilie. Aceasta va fi urmată de reluarea activității de producție a Golf-ului Variant la Zwickau începând de luni, 27 aprilie. În aceeași zi Fabrica de Sticla de la Dresda iși va relua activitatea pentru e-Golf la o capacitate redusă; clienții și-au putut ridica noile automobile din Dresda de pe data de 20 aprilie.