​Fabrica Ford Craiova, care a reluat luni producţia, etapizat, într-un singur schimb de lucru, a produs 16.000 de viziere pentru angajați și pentru dealeri și vrea să și doneze din acestea, a spus Ian Pearson, șeful Ford România. Uzina a fost vizitată joi de premierul Orban care a felicitat compania ”pentru că a avut soluții originale de protejare a angajaților”.

Premierul Orban a vizitat uzina FordFoto: Ford

Câteva dintre declarațiile lui Ludovic Orban

  • Am discutat despre planul gradual de repornire a activităţii până la capacitatea maximă. De asemenea, am discutat despre intenţia extrem de curajoasă, mai ales în condiţiile date, de introducere în fabricaţie a unor modele noi, sunt convins că vor fi modele de succes şi, în mod clar, am discutat despre măsurile pe care Guvernul poate să le ia pentru a susţine nu numai compania Ford ci şi industria de automobile şi economia în ansamblu.
  • Am venit și pentru că cei de la Ford au avut soluții originale de protejare a sănătății angajaților și am putut vedea aceste adaptări în fiecare secție. Am apreciat toate măsurile luate în uzină, de la termoscannere, până la mesajele care sunt transmise și toate sfaturile. Inclusiv îndemnul de a purta masca este însoțit de un zâmbet, pentru a-i da o conotație psihologică pozitivă.

Câteva dintre cele spuse de Ian Pearson

  • Prioritatea noastră în ceea ce privește reluarea operațiunilor la fabrica de la Craiova a fost asigurarea sănătății și siguranței angajaților noștri. Dacă nu puteam garanta acest lucru, nu ne-am fi putut relua activitatea.
  • Astfel, pe lângă standardele globale din alte locații ale Ford Europa, am implementat un set cuprinzător de protocoale globale de securitate și sănătate, inclusiv distanțarea socială.
  • Fiecărei persoane care intră în uzină i se verifică temperatura, i se cere să completeze un chestionar privind starea sa de sănătate și i se cere să poarte tot timpul o mască pentru față. Acestea sunt cerințe zilnice pentru toți angajații din uzină.
  • Deși am încercat să asigurăm distanțarea socială de 2 m, în unele locuri de muncă acest lucru nu a fost posibil și, prin urmare, în aceste locuri de muncă solicităm angajaților să poarte măști de protecție sau viziere pe care le fabricăm chiar aici, în fabrica noastră de Motoare.
  • În cadrul vizitei de astăzi, am avut ocazia să-i arătăm premierului zona în care producem aceste viziere. Până acum am fabricat aproape 16.000 de viziere, pe care le-am oferit angajaților, dar și dealerilor noștri.
  • Cu siguranță, prin fabricarea acestor viziere Ford contribuie la reducerea cererii din lanțurile de aprovizionare pentru echipamente de protecție personală, atât de necesare serviciilor medicale și altor industrii.
  • Pentru a continua cu sprijinul nostru, sperăm să primim în scurt timp aprobarea din partea autorităților române pentru a dona vizierele fabricate instituțiilor publice locale, care au un rol foarte important în aceste circumstanțe dificile.
  • Cu sprijinul Fundației Ion Țiriac am finanțat un nou dispozitiv de testare COVID-19.