​Ford România anunță că ieri, peste 22.000 de viziere fabricate la uzina din Craiova în timpul stării de urgență, au fost donate la 40 de instituții publice locale. Ford Craiova a reluat producția de vehicule și de motoare în data de 4 mai, în mod etapizat, cu aproximativ jumătate din angajații companiei, care lucrează într-un singur schimb, asigurând în același timp distanțarea socială și implementarea protocoalelor de sănătate și siguranță la locul de muncă. Ford Craiova continuă să crească treptat volumele sale de producție în următoarele câteva luni, înainte de reluarea completă a acesteia.

In uzina Ford CraiovaFoto: Ford

Vizierele produse la Ford au fost autorizate conform prevederilor legale care s-au aplicat în perioada stării de urgență. Până în acest moment, la fabrica Ford de la Craiova au fost produse aproximativ 30.000 de viziere.

Ford Craiova a început să producă viziere în perioada stării de urgență, iar conducerea companiei a decis să le utilizeze nu numai pentru uz intern, ci și să doneze cât mai multe dealerilor din rețeaua națională și nu în ultimul rând instituțiilor publice locale.

Peste 60 de angajați din cadrul uzinei s-au implicat în pregătirea și punerea în funcțiune a liniilor destinate producției de viziere. Astfel, compania ajută la reducerea cererii în lanțurile de aprovizionare pentru echipamente de protecție personală.

Cu sprijinul Primăriei Craiova și al Consiliului Județean Dolj, au fost identificate 40 de instituții publice din Craiova și din județ care au nevoie de acest echipament, iar 20 de voluntari ai companiei Ford România au distribuit ieri, în ultima zi a stării de urgență, peste 22.000 de viziere.