​Renault intenționează să reducă efectivele uzinei din Novo Mesto (Slovenia), după ce vânzările modelului Clio au fost afectate de uriașa criză sanitară. Planul ar fi o reducere cu peste 10% a numărului de angajați la uzina care produce anual peste 200.000 de mașini.

Renault ClioFoto: Renault

Renault a anunțat că va renunța la al treilea schimb din uzina slovenă, din cauza vremurilor incerte ce vin, pe fondul efectelor economice ale crizei Covid-19. Uzina produce modelele Clio și Twingo, dar și versiunea electrică Smart ForFour.

Renault spune că vrea să renunțe la 400 dintre cei 3.200 de angajați. Uzina a fost închisă șase săptămâni, de la mijloc de martie, la final de aprilie, iar planul era ca în mai să repornească și al treilea schimb, dar s-a renunțat la decizie, din cauza cererii slabe.

Slovenia a declarat pe 15 mai sfârşitul epidemiei de COVID-19 pe teritoriul său şi şi-a redeschis frontierele, chiar dacă unele măsuri preventive rămân în vigoare. Țara a avut aproape 1.500 de cazuri de infectare și 104 decese.

Sursa: Reuters