Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că ”are ambiţia” ca Franţa să producă peste un milion de vehicule ecologice, cu motoare electrice şi hibride, în următorii cinci ani și să devină astfel cel mai mare producător de mașini eco din Europa, potrivit Le Figaro.

Emmanuel MacronFoto: GONZALO FUENTES / AFP / Profimedia

"Criza medicală a generat un blocaj masiv şi brutal asupra filierei automobilistice din Franţa. Este parte a economiei noastre, sunt mii de locuri de muncă. Susţinerea noastră va fi amplificată masiv", a declarat marţi Emmanuel Macron, citează Mediafax.

Preşedintele Franţei a subliniat că statul va majora primele pentru achiziţionarea de vehicule electrice de la 6.000 la 7.000 de euro. În plus, Emmanuel Macron a anunţat că în Franţa vor fi instalate 100.000 de aparate de reîncărcare cu electricitate a bateriilor maşinilor până în anul 2021.

Emmanuel Macron a avut o întrevedere cu preşedintele grupului Renault, Jean-Dominique Senard. Compania auto va beneficia de un plan de asistenţă financiară în valoare de cinci miliarde de euro şi va fi inclusă în planul de construire a vehiculelor electrice.