Volkswagen l-a înlocuit luni pe Herbert Diess din funcția de director executiv al mărcii VW, funcția fiind preluată de COO-ul Ralf Brandstaetter, care va conduce eforturile de reducere a costurilor la cele mai mari fabrici ale companiei din Germania, potrivit Mediafax.

Herbert DiessFoto: Volkswagen

Reorganizarea managementului vine după săptămâni de discuții între liderii sindicali și managerii Volkswagen privind ritmul și amploarea planurilor de reducere a costurilor și trecerea către mașinile electrice.

Volkswagen a spus că Brandstaetter va prelua șefia de la 1 iulie pentru a-i da lui Diess, care rămâne directorul general al grupului, mai multă libertate să conducă restul companiei, care include branduri precum Audi, Bentley, Skoda, Lamborghini și Porsche.

"Ralf Brandstaetter este unul dintre cei mai experimentați manageri ai companiei", a spus Diess într-un comunicat. „Prin urmare, sunt foarte mulțumit că Ralf Brandstaetter va continua să dezvolte brandul ca CEO”.

Economiile sunt menite să ajute investiții de 34 de miliarde de euro în mașini electrice și autonome și 50 de miliarde de euro pentru achiziționarea bateriilor EV.

Diess a fost, de asemenea, sub presiune după ce Volkswagen a fost forțată să oprească vânzările celui mai nou model VW Golf din cauza problemelor software, într-un moment în care compania se pregătește să producă în masă mașina electrică ID 3.