Segway-ul original va fi scos din producție la jumătatea lui iulie, a anunțat compania producătoare, vânzările simpaticului vehicul cu două roți fiind foarte mici. Segway a fost inventat în 2001 de un inginer american pe nume Dean Kamen și mulți au spus că va revoluționa modul în care ne deplasăm. Realitatea a arătat că previziunile au fost prea optimiste. Segway PT este produs la o fabrică din statul american New Hampshire.

SegwayFoto: Flickr

Modelul Segway PT va fi scos din producție. A devenit popular în rândul polițiștilor și al turiștilor din diferite orașe, dar nu s-a vândut în volumele uriașe prevăzute de cei mai optimiști oameni. Acum, Segway-ul original generează doar 1,5% din vânzările companiei.

Unele orașe au interzis Segway-urile după ce s-au întâmplat accidente din cauză cu unii oameni și-au pierdut echilibrul, au căzut și s-au rănit. Segway nu a fost ușor de folosit pentru toți cei care l-au încercat, iar prețul inițial de 5.000 de dolari era mult prea mare. Au fost voci care atunci au spus că un vehicul atât de mare, atât de scump și pe care îți poți pierde echilibrul nu are cum să devină un mega-succes comercial.

În 2003, președintele SUA de atunci, George W. Bush, a căzut de pe un Segway, iar în 2015 un cameraman pe Segway l-a lovit pe atletul Usain Bolt. Au fost și accidente fatale: șeful Segway, Jimi Heselden, a murit în septembrie 2010 după ce a căzut de pe stânci în timp ce se dădea cu un astfel de vehicul motorizat.

Segway a fost cumpărată în 2015 de chinezii de la Ninebot care au lansat diverse modele, inclusiv trotinete electrice și hoverboard-uri.

Surse: AFP, BBC.