Tesla Motors a fost inclusă pentru prima oară în respectatul studiu privind calitatea mașinilor noi realizat de J D Power. La prima prezență Tesla Motors a ieșit pe ultimul loc, cei 1.200 de posesori întrebați semnalând multe defecte. Dodge, Kia și Chevrolet au ieșit cel mai bine, Tesla Motors, Land Rover, Audi și Volvo au stat cel mai rău în studiu care cuprinde 33 de mărci auto și cum percecp posesorii de mașini diversele probleme de calitate.

Tesla Model 3Foto: Tesla Motors

J D Power a întrebat 87.000 de posesori de mașini noi între februarie și mai, fiind eligibili cei care au mașini cumpărate cu maxim trei luni în urmă. Oamenii au fost rugați să răspundă la 233 de întrebări legate de toate părțile mașinii, pentru a se identifica lucrurile de care sunt mulțumiți, dar și nemulțumiți.

Cele mai multe nemulțumiri au fost raportate de posesorii Tesla, 250 de probleme la 100 de mașini, iar Land Rover avea 228. Cel mai bine a stat Dodge cu 136 de probleme, iar media industriei a fost 166 de probleme indicate la 100 de vehicule.

Cei de la J D Power spun că foarte puțini au raportat probleme la Tesla în legătură cu propulsia electrică sau cu încărcarea, cele mai multe nemulțumiri fiind legate de finisaje nereușite la vopsea, portbagaj care se închidea greu sau prea mult zgomot la interior din cauza unor probleme de insonorizare.

Au fost și în trecut rapoarte legate de faptul că sunt probleme în producție la Tesla, dar nu este de mirare, dat fiind că este o marcă nouă față de cele tradiționale.

Problemele inițiale de calitate nu au o legătură directă cu popularitatea sau durabilitatea, mai ales că americanii cumpără mașini din diverse motive: design, statut, mărime, consum de combustibil sau preț.

Surse: USA Today, Los Angeles Times