Dealerii auto și producătorii vor putea înmatricula direct mașinile noilor proprietari. Singurul document de care au nevoie
"Astăzi (vineri - n.r.), voi semna Ordinul ministrului Afacerilor Interne prin care înmatricularea vehiculelor să poată să fie făcută într-un mod mai eficient mai simplu, astfel încât cetăţenii să nu mai fie puşi în situaţia în care pierd timpul, stau la cozi în zone aglomerate, mai ales în acestă perioadă delicată din punct de vedere sanitar. Prin acest ordin, toţi dealerii de autoturisme, de autovehicule din România, inclusiv producătorii, cei trei mari producători - Dacia, Renault şi Ford - vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul", a anunţat Marcel Vela, la sediul MAI, citat de Agerpres.
Directorul DRPCIV, Florin Catană, a declarat la rândul său că se doreşte ca în viitor operaţiunea efectivă a înmatriculării să fie realizată în proporţie de 80-90% electronic.
"Oferirea posibilităţii unei societăţi comerciale, care vinde autoturisme noi, de a face operaţiunea de înmatriculare pentru cetăţean nu este decât un beneficiu clar la adresa acestuia, nemaifiind nevoie pentru el să vină la sediul serviciului public pentru înmatricularea vehiculului. Inclusiv pe această zonă, se dezvoltă un program informatic care va fi pus la dispoziţia societăţilor comerciale din domeniu, venind în sprijinul acestora, astfel încât într-o perioadă viitoare, nu foarte îndepărtată, transmiterea documentelor şi operaţiunea efectivă a înmatriculării să fie realizată în proporţie de 80-90% electronic", a declarat şeful Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.
De asemenea, Catană a precizat că, prin proiectul de ordin, se elimină o serie de documente care sunt cerute pentru diferite operaţiuni, cum ar fi fişa de înmatriculare, dar şi crearea premiselor pentru furnizarea unor servicii exclusiv online - păstrarea unui număr de înmatriculare - astfel încât să nu mai fie nevoie de deplasarea cetăţenilor la serviciile publice comunitare, putând fi accesate de la domiciliu prin utilizarea internetului.

În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul
Ludovic Orban: Orice ministru care își atacă premierul trebuie să își scrie mai întâi demisia
Turcan: Cei care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi suplimente
Vaccinarea nu este suficientă. Economist român care locuiește la Londra, despre “lecția britanică”
Chiar dacă mai au spații de lucru în sediile Poliției, acest aspect NU presupune apartenența acestor structuri la Poliție, chiar dacă au unii angajați în uniforme, uniforme pe care, sincer, majoritatea NU le merită.
Românul atotștiutor se repede, când crede că are ocazia, spre cea mai expusă instituție a autorității publice, recte Poliția, expunere datorată în primul rând Statului Român, care consimte tacit să-și sacrifice coada, ca o șopârlă, pentru a-și proteja capul.
În anul de grație 2020, încă mai sunt persoane care cred că Poliția este unica răspunzătoare pentru toate bâlbele autorităților.
Primul și cel mai important efect al acestei situații este că oamenii ignoră cu voioșie faptul că șopârlele își ghiftuiesc nestingherite capetele și burțile, lăsându-și de izbeliște cozile, cozi care se descurcă așa cum pot în condițiile create de capete și menținute de burți.
Chiar mai credeți, în anul 2020, că Garcea, Trăsniții et ejusdem farinae au apărut din neant?
Postarea dumneavoastră priește de minune capetelor și burților de șopârlă.
Atacați liniștit, în continuare, cozile, cu efecte previzibile.
O zi bună!
So, mister, were are your f....ing civilian institutions of this country????!!!
Înjurăturile, fie ele și în limba engleză, nu țin loc de argumente.
Prea multă infatuare, frustrare și autosuficiență.
Nu se poate cu cardul, mergeti pestre drum la Oracle sa cautati un bancomat
2. militienii de la DRPCIV mi-au gresit numele pe Cartea de Identitate a masinii desi aveau copie color dupa CI
ce credeti ca au facut cand le-am sesizat greseala?
Au corectat cu PIXUL pe cartea masinii
am o intrebare ptr dl. ministru: cum facem cu inregistrarea la administratia financiara? Ea se face in 30 zile de la achizitie, acolo este necesara fisa de inmatriculare si se sta la cozi kilometrice (nu se pot face programari on-line). Ar fi bine daca s-ar putea elimina si statul la coada la administratia fiscala.