Dacă James May ar prezenta Top Gear în loc de The Grand Tour, ar fi foarte entuziasmat de producătorul român autor al hatchback-ului subcompact Spring. „Vești excelente! Dacia Spring va veni foarte curând”, ar spune el, adăugând că modelul va intra în producție în 2021.

Dacia SpringFoto: Dacia/Renault via 12365 auto.com

Cu un concept similar ca dimensiuni cu K-ZE City vândută de Renault în China, primul vehicul electric de la Dacia se apropie de materializare pe baza unui patent de design descoperit de o publicație chineză.

12365auto.com informează că Dacia ar putea utiliza o baterie electrică de 26,8 kWh și un motor electric de 33 kW pentru o autonomie de aproximativ 250 km. Specificațiile se bazează pe City K-ZE din Regatul de Mijloc, care încorporează arhitectura CMF (Common Module Family) pentru vehicule mici a lui Renault Kwid.

Ceea ce știm cu certitudine este că Spring este cam cu 30 cm mai scurtă decât Sandero, are patru locuri și este capabilă să ruleze peste 200 km între alimentări. Nu pare mult, dar Dacia gândește „outside the box”.

De exemplu, crossoverul electric Mazda MX-30 cu o baterie de 35,5 kWh promite 210 km, iar „rezervorul” litiu-ion este atât de mic pentru a ușura ansamblul și a minimiza emisiile roată-la-roată.

Din moment ce Spring este mult mai mică și bateria de asemenea, puteți paria că brandul pentru buget redus din România vă va surprinde cu prețul de pornire. Așteptată să le „taie” pe e-up! și alte două vehicule electrice de la Volkswagen, Spring va costa sub 14.000 euro cu stimulentele corespunzătoare.

În Germania, de exemplu, guvernul și industria auto acoperă 6.000 de euro din prețul de vânzare pentru vehicule electrice care costă sub 40.000 de euro. Este cadrul perfect pentru ca Spring să devină favorită în toată Europa pentru operatori de flote și servicii carsharing, ca Sixt și Car2go. (Fotogalerie în autoevolution.com)