Munca într-un service auto poate fi interesantă și chiar captivantă, oferindu-le celor care aleg această meserie un grad crescut de stabilitate financiară și un mediu de lucru interesant, lipsit de monotonie sau rutină. Cu toate acestea, proprietarii de ateliere de reparații auto trebuie să se asigure că își iau toate precauțiile necesare pentru a-și ține angajații în siguranță în timp ce aceștia lucrează, iar această sarcină este mai dificilă decât poate părea la o primă vedere.

Elevator auto ReihmannFoto: webPR.ro

Riscul de accidentare într-un service auto nu este ceva ce poate fi neglijat, întrucât multe dintre echipamentele, uneltele și chiar substanțele cu care angajații lucrează, pot fi periculoase atunci când nu sunt manipulate și utilizate cu atenție și grijă. Calitatea dotărilor din aceste ateliere joacă și ea un rol important, întrucât multe dintre operațiunile de zi cu zi implică manevrarea unor greutăți mari și instrumente periculoase, care, atunci când se defectează, pot cauza rănirea sau accidentarea gravă.

Tocmai de aceea, e important să investești în echipamente de calitate, de la branduri cunoscute, așa cum este Reihmann, care să fie rezistente și să opereze eficient chiar și în cele mai dificile condiții. Un elevator auto Reihmann, spre exemplu, nu doar că va opera mai bine decât multe branduri mai ieftine, dar va fi dotat și cu o serie de mecanisme de siguranță, menite să protejeze operatorul chiar și atunci când lucrurile iau o turnură greșită. Iată câteva reguli importante de siguranță pe care fiecare service auto ar trebui să le respecte:

Menține spațiul de lucru curat și bine organizat

Curățenia și ordinea dintr-un atelier auto nu are doar un simplu rol estetic. Petele de ulei, sculele uitate pe podea sau aparatele lăsate în funcțiune sunt toate accidente care așteaptă să se întâmple. Atunci când spațiul de lucru nu este curățat la timp și uneltele folosite nu sunt puse la locul lor, există riscul ca angajații să alunece sau să se împiedice foarte ușor, căzând sau lovindu-se, uneori în moduri foarte grave.

Din acest motiv, e foarte important ca menținerea curățeniei și a ordinii să fie o regulă de aur, indiferent cât de aglomerată este ziua de lucru sau câți clienți așteaptă să fie serviți. Ultimul lucru pe care îl vrei este să fii nevoit să trimiți un angajat la spital pentru că cineva a uitat să șteargă o pată de ulei de pe podea.

Furnizează angajaților echipamentul potrivit

Salopetele de lucru, mănușile sau ochelarii de protecție sunt elemente esențiale pentru cei care lucrează un service auto. Hainele largi sau subțiri sunt foarte ușor de agățat și rupt, iar în unele cazuri acestea se pot prinde în piese mișcătoare sau care se rotesc, ceea ce ar conduce la accidentarea angajatului care le poartă. De asemenea, lucrul la motor presupune de multe ori și riscul de a atinge componente fierbinți sau încinse, care pot cauza răni și arsuri destul de grave.

Tocmai de aceea, e important ca fiecare angajat care lucrează în service-ul tău să primească echipamentul potrivit. Aceștia vor fi mai protejați atunci când lucrează și nici nu vor mai trebui să-și facă griji dacă se murdăresc în timpul operațiunilor de reparații.

Folosește elevatoare de calitate

O mare parte din munca într-un service auto presupune lucrul sub mașină, iar pentru ca procesul de reparații să se desfășoare rapid și în condiții de confort, este nevoie de elevatoare pentru a ridica vehiculele, astfel încât mecanicii să aibă loc să lucreze. Acest lucru poate fi riscant atunci când lucrezi cu elevatoare învechite sau de proastă calitate, dar este lipsit de pericole atunci când folosești elevatoare performante, cum sunt cele marca Reihmann.

Unelevator 2 coloane Reihmann nu doar că este mai rezistent și mai performant decât altele, de la branduri mai puțin cunoscute, dar este și mult mai sigur, beneficiind de funcții suplimentare de siguranță, care îl blochează atunci când are loc orice defecțiune protejând mecanicul de sub el în orice condiții. Iar pentru că accidentele în care o mașină se răstoarnă peste un mecanic auto sunt, de regulă, foarte grave, este foarte important să te asiguri că acestea nu au loc niciodată, folosind întotdeauna echipamente performante, de bună calitate.