​Bugatti, parte a grupului Volkswagen, a prezentat un supercar numit Bolide care poate atinge 500 km/h și cântărește doar 1.250 kg, ceea ce nu este mult, dacă ținem cont că motorul este de 1.824 CP. Nu se știe încă dacă mașina de circuit va fi produsă în serie, dar dacă răspunsul este afirmativ, va fi o serie foarte limitată. Bugatti a lansat în 2016 modelul Chiron care costa 2,4 milioane euro. Compania a livrat anul trecut în Europa 28 de mașini, număr record.

Bolide cântărește doar 1.240 kg, în timp ce Chiron, care are motor mai mic cu 300 CP, cântărește peste 1.900 kg. Bolide are motor W16 de 8.0 litri, iar grila radiatorului are design inspirat din mașinile Bugatti Type 35 de acum un secol.

Bugatti spune că mașina poate atinge 500 km/h și că a parcurs un tur de circuit la Le Mans în 3:07.1 minute și la Nordschleife în 5:23.1 minute.

Bugatti este într-un moment delicat al existenței sale, iar cei de la VW au discutat recent pe tema vânzării mărcii către croații de la Rimac Automobili (compania la care Porsche deține 15% din acțiuni).

Acum doi ani grupul VW a făcut o schimbare de structură, integrând Bugatti și Bentley într-o divizie condusă de Porsche.

Cu puțin timp în urmă Bugatti a renunțat la planul de a lansa un al doilea supercar, din cauza îngrijorărilor legate de pandemie și a efectelor economice pe care aceasta le are.

Sursa: Automotive News