Dacia a prezentat noile modele pe 29 septembrie
Ce spune Dacia
Logan și Sandero sunt disponibile cu trei motorizări, din care două pe benzină (cu puteri de 65 CP, respectiv 90 CP) și o motorizare mixtă GPL, de 100 CP, sub denumirea comercială ECO-G. Ambele modele dispun de trei nivele de echipare (Access, Essential și Comfort), oferind astfel un răspuns adecvat pentru așteptările și necesitățile unor categorii largi de clienți atât particulari cât și persoane juridice.
Pentru Logan, prețurile variază între 8.400 de Euro (TVA inclus) pentru versiunea Access, cu motorul SCe de 65 CP și 12.950 de Euro (TVA inclus) pentru versiunea Comfort echipată cu motorul TCe 90 CVT.
În cazul Sandero, versiunea Access, echipată cu același motor SCe de 65 CP, este disponibilă la prețul de 8.600 de Euro, în timp ce versiunea Comfort cu motorul TCe 90 CVT afișează un preț identic cu cel al versiunii echivalente a modelului Logan (12.950 de Euro, cu tot cu TVA).
În ceea ce privește modelul Sandero Stepway, acesta este propus în două versiuni de echipare (Essential și Comfort), cu motoarele TCe de 90 CP și ECO-G de 100 CP. Prețurile variază între 12.050 de Euro (TVA inclus) pentru versiunea Essential cu motorul TCe de 90 CP și 14.050 de Euro (TVA inclus) pentru versiunea Comfort, cu motorul TCe 90 CVT.
Mașinile utilizează o platformă tehnică mai modernă din grupul Renault, dispar din gamă motorizările diesel la aceste modele, designul este ameliorat și Dacia speră să atragă și clienți mai tineri.
Cei de la Dacia spun că noua platformă aduce un șasiu mai rigid, un vehicul mai silențios și o direcție asistată electric, pe gama actuală fiind o direcție asistată hidraulic. Compania spune că folosirea acestei platforme tehnice a alianței permite adăugarea unui nivel de echipare modern (evident, în versiunile de top). Și la interior se schimbă multe: arhitectura planșei de bord este cu totul diferită. Ecranul sistemul multimedia este de sine stătător și amplasat pe partea superioară a planșei de bord, pentru a fi mai ușor de urmărit de către șofer.
La capitolul motorizări sunt patru variante, toate pe benzină, existând și posibilitatea de a alege cutie automată. Cele patru motoare sunt: SCe 65, TCe 90, TCe 90 CVT, TCE 100 ECO-G. Este prezentă. așadar, și cutia automată CVT (transmisie cu variașie continuă).
2020 este unul greu pentru Dacia, vânzările scăzând cu 35%, după ce au crescut mulți ani.
Compania va lansa în 2021 și modelul electric Spring.
In Romania nu cred ca vor vinde prea mult, mai ales in criza economica ce se prefigureaza pentru 2021.
Nici nu trebuie sa vinda in Romania, piata de Romania e pentru cazane oricum.
Cat despre masini de clasa B, ca Logan sau Sandero, incep mult mai jos. Kia Rio pe la 12k si Fiat Tipo tot pe acolo. Bine, la astia nu vezi motoare de 65cp, incep pe la 85cp cele mai lesinate.
Acceleratie 0-100 17.1 secunde
Viteza maxima 160 km/h
Putere motor 65 cp /6250 rot/min
Cuplu 95 Nm/3600
Performante motor Dacia 1310
motor 1.4 litri
Putere 62 CP/5000 rot/min
Viteza maxima 142km/h
Cuplu 97 Nm /3500 rot/min
Crezi ca iti dai seama ca motorul de Dacia 1310 din 2000 era cel putin la fel de bun ca motorul de acum .
Daca in mintea ta creata orice second/hand e cazan , atunci Loganul asta de 65 CP e caruta .
Si un Peugeot 308 , 1.2 litri si 110 CP , costa 12.000 Euro.
Cu TVA inclus
Eu m-am uitat aici:
https://www.peugeot.com.ro/gama/selector-modele/peugeot-308.html
unde zice "de la 18256 cu TVA inclus".
Referitor la second-hand, sunt și alte servicii care costă la o mașină. De exemplu garanția de 3 ani/100000km.
Dacă janghinele aduse din Occident pe 500 de euro sunt așa de bune, oare de ce nu le-au păstrat vesticii la ei acasă? Ah, am uitat, noi suntem mereu mai deștepți, ei sunt proști, dar nu știu cum se face că mereu ei o duc mai bine...
Hai sa ne intelegem - nu sunt adeptul masinii second-hand - am avut si Dacie 1310 si alte doua straine noi - luate in rate- dar nici nu sunt de acord cu afirmatia ca orice second-hand e cazan. Presupun ca daca vrei sa dai 12.000 de Euro pe o masina poti avea una la mana a doua mai mult decat decenta la banii astia. Ca Loganul de 65 de cai pentru mine inseamna bani aruncati la cos.
Peugeot: "TVA, prima de casare si eco-bonusul incluse".
"CuloareExt: Blanc Banquise"
Ca să-l citez pe Henry Ford: "Any customer can have a car painted any colour that he wants, so long as it is black."
Probabil veți găsi tot felul de "oferte speciale" și pentru Loganul în culori sau combinații nedorite, cu primă de casare, etc., dar văd că vă miroase prea mult.
În plus, fiindcă oferta de 308 e pentru un model din 2019, de ce nu îl comparați cu un Sandero/Logan din 2019? Dar tot așa, la o ofertă specială. Sau le comparați de pe site-urile oficiale.
Unde ați văzut că noul Logan de 12.000 de euro are motor de 65 de cai?
Citiți mai atent ce scrie măcar în acest articol:
"12.950 de Euro (TVA inclus) pentru versiunea Comfort echipată cu motorul TCe 90 CVT."
Eu ce cred e că dumneavoastră v-ați hotărât de mult că nu vă place Loganul și comparați doar ce vă iese bine. Și vărsați aici pe net comparații inadecvate.
In al doilea rand nu cred ca vreti sa-mi spuneti ca un Peugeot 308 din 2019 e in urma Loganului din punct de vedere al tehnologiei.
In al treilea rand eu nu am vazut la Dacia reduceri de pret mai mari de 500 de Euro. Ba chiar mi s-a spus ca ei vand si nu au nevoie sa faca reduceri.
Si , in final , am comparat Loganul de 90 de cai cu Peugeot-ul de 110 cai . Si da ,as da oricand 12.000 de Euro pe un Peugeot 308 , care e o referinta in clasa ei , chiar alba si din stoc , in loc de 13.000 pe un Logan de 90 de cai.
Toate cele bune!
Dar dacă vreți să fiți corect în comparație, scădeți și din prețul Loganului 2019 prima de casare și toate celelalte reduceri aplicate Peugeotului din oferta specială găsită de dvs. Apoi comparați și dotările mașinilor. Și întreținerea. Șamd.
Dumneavoastră ați găsit o ofertă specială la o mașină și o comparați cu cea mai ieftină (când vorbiți de puterea motorului) și cu cea mai scumpă (când e vorba doar de preț) în funcție de ce element e mai avantajos ofertei speciale pe care ați găsit-o.
Mie sincer mi-e tot una ce cumpărați și cu cât.
Înțeleg că pentru dvs. nu e f importantă culoarea, dar așa și pentru alții nu e importantă puterea motorului. Sunt o grămadă de români fără acces la o autostradă în ziua de azi (gândiți-vă doar la Moldova) și pentru care e mai important să reziste pe DN-urile mioritice decât să accelereze rapid. Nu mai vorbesc de întreținere, presupun că Dacia tot e mai ieftină decât Peugeotul.
Dacă Dacia într-adevăr vinde foarte bine și fără reduceri, înseamnă că pentru multă lume e o afacere bună.
Problema majora e lipsa motorizarilor decente si mai ales a diesel ului! Cred ca aici va conta mult la vanzari!Cu motorizarile din oferta poate fi cumparata doar ca o a doua masina pt folosire in oras sau de firme !
In romania unde drumurile sunt inguste si autoatrazile lipsesc cu desavarsire ai nevoie de motoare mai puternice pt depasiri ,alfel e o masina obositoare!
La Târgul Internațional București (TIB) din octombrie 1983 a fost prezentat autoturismul Dacia "model 1984". Acesta era echipată cu un motor de 1.400 cm³, cu putere maximă de 64 de cai putere la 5.000 rpm și cuplu maxim sporit, de 103 Nm la 3.000 rpm
1. Consum (combustibil + ulei)
2. Fiabilitate
(nu sunt expert în motoare, probabil sunt și altele f importante)
Va prelua rețeta inițială de succes, adică de break spațios cu 7 locuri a primului MCV.
Va fi însă produs în Maroc în locul lui Lodgy datorită lipsei de capacitate din România, unde este realizat majoritar Duster.