Producătorul american de automobile electrice Tesla intenţionează să se extindă în Europa prin intrarea pe piaţa automobilelor de serie cu un automobil compact, a declarat marţi directorul general Elon Musk, transmite Reuters.

Elon MuskFoto: Matt Sumner / Zuma Press / Profimedia Images

”Posibil, pentru Europa, cred că ar fi justificat un automobil compact, poate un hatchback sau ceva de genul acesta”, a afirmat Musk la o conferinţă europeană online găzduită de guvernul german, potrivit news.ro.

Musk a adăugat: ”În Statele Unite maşinile tind să fie mai mari din motive de gusturi personale. În Europa, acestea tind să fie mai mici”.

”Am condus un Model X în Berlin şi a fost destul de dificil să găsim un loc de parcare în care să încăpem”, a spus miliardarul.

În prezent, producătorul auto din California comercializează patru modele de automobile, care includ sedanul Model 3 şi SUV-ul de dimensiune medie Model Y.

Toate vehiculele Tesla sunt cu câteva zeci de centimetri mai lungi decât automobilul Golf al Volkswagen, care este vehiculul european de referinţă pentru sedanurile compacte.

La nivel global, Tesla urmează să lanseze în termen de doi ani un nou model, pickup, numit “Cybertruck”.