​Producătorul auto General Motors a anunțat că ar vrea ca până în 2035 să scoată din producție toate modelele pe benzină și motorină și să producă doar mașini electrice. GM este printre primii producători auto mari care au anunțat o țintă clară pentru un obiectiv atât de ambițios.

Camionete ChevroletFoto: Jonathan Weiss, Dreamstime.com

Va fi o schimbare formidabilă față de prezentul în care doar 2% din vânzări sunt reprezentate de vehicule electrice și compania obține venituri din vânzările de camionete și SUV-uri cu consum mare de carburant.

Mai multe țări au anunțat că între 2030 și 2040 vor să interzică înmatricularea de mașini cu combustie internă.

General Motors a vândut anul trecut în SUA 2,5 milioane de automobile, printre cele mai bine vândute fiind Chevrolet Silverado și GMC Sierra.

Compania a vândut în lume 7,71 milioane de vehicule, fiind al patrulea an consecutiv de scădere față de maximul de peste 10 milioane unități din 2016.

General Motors cuprinde mărcile Chevrolet, Buick, Cadillac și GMC.

GM a scos în 2015 marca Chevrolet din Europa, iar în 2017 a vândut Opel către Peugeot - Citroen, pentru 2,2 miliarde dolari. GM vindea peste un milion de mașini în Europa, dar a pierdut peste 20 miliarde dolari în aproape două decenii.