Constantin Stroe, presedinte ACAROM: Statul roman ar trebui sa gaseasca cele mai elegante solutii pentru a aduce Ford la Craiova
"Decizia CE nu mai poate fi contestata, daca s-ar face asta s-ar pierde timp si bani Statul ar trebui sa gaseasca cele mai elegante solutii pentru a aduce Ford la Craiova. (...) 27 de milioane de euro nu inseamna mare lucru, trebuie gasite solutii", a spus Stroe.
El a adaugat ca e vorba de o vointa a partilor, daca statul roman si Ford vor sa demareze productia pot fi gasite solutii. "Se asteapta ca Ford sa dea 27 de milioane? Poate ii va da, daca nu poate statul ar trebui sa gaseasca o solutie de a recupera acesti bani de la Ford in timp", a mai spus reprezentantul ACAROM.
El e de parere ca reluarea privatizarii uzinei de la Craiova ar fi un dezastru." Ganditi-va, cu Ford la timona uzina ar putea ajunge sa produca 300.000 de masini in 2011 (...) Daca ma intrebati pe mine, statul roman ar trebui sa se multumeasca cu un euro, e pacat ca uzina de la Craiova nu e pusa in valoare. Comparati cifra de afaceri realizata de Dacia anul trecut, peste doua miliarde euro, cu cele 200 de milioane de la Craiova. Uzina de acolo a produs doar 16.000 de masini. 27 milioane euro pot fi recuperati in sase luni", a conchis Stroe.
Comisia Europeana a anuntat miercuri ca Guvernul Romaniei trebuie sa recupereze 27 de milioane de euro de la Automobile Craiova, pentru a elimina denaturarea concurentei provocata de ajutorul ilegal acordat.
Comisia Europeana a finalizat investigatia privind privatizarea Automobile Craiova deschisa in 2007, iar decizia luata miercuri in Colegiul Comisarilor - ca Guvernul roman sa recupereze 27 de milioane de euro de la compania din Craiova - se bazeaza pe constatarea ca au fost acordate ajutoare de stat ilegale.
Premierul Tariceanu s-a aratat neplacut surprins de decizia CE, insa guvernul nu o va contesta. El a mai spus ca suma de 27 milioane euro va fi recuperata prin diminuarea valorii ajutoarelor de stat regionale care vor fi acordate Ford, conform contractului de privatizare.

Irina Alexe, o fostă polițistă, pensionată la 42 de ani, a fost numită, până la urmă, secretar de stat în Ministerul de Interne
Moștenirea Gabrielei Firea pentru Nicușor Dan: Primăria Capitalei mai are de plătit circa 165 de milioane de lei pentru autobuzele Otokar cumpărate în 2018
Câți români și-au suspendat ratele și ce soluții s-au găsit pentru cei care gâfâiau la plata ratelor înainte de pandemie Vezi ce spun reprezentanții principalelor bănci
Evaluare Națională 2021. Ce s-a eliminat din materia de examen la limba română și care sunt provocările primului examen fără celebrele „comentarii literare”
FOTOGALERIE O frumoasă casă de lângă biserica Sfântul Iosif din București a fost pusă la pământ / Autorizația a fost dată în 2019 de Primăria Capitalei
ati avut ocazia sa modernizati Dacia si sa o lansati pe piata ca si o masina moderna cat timp erati directorul general al fabricii.Ati avut si instrumentele necesare si mai ales banii pagubitilor prin Cec de pe vremea raposatului.Acum dupa preluarea de catre Renault ati capatat o sursa de profit mai semnificativa ca si actionar prin infuzia masiva de capital de catre francezi.
Acum nu reprezentati altceva decat interesul strict PRIVAT al companiei si sunteti impreuna cu alti oameni de influenta icebergul care cauta sa tulbure linistea tarii si sa destabilizeze bugetele. Apropo, o analiza ar spune ca fondul acumulat este mai mare daca se formeaza din mai multi contribuabili si la o taxa suportabila decat la una restrictiva. Un "gunoi " de 14 ani de fabricatie germana are mai multa performanta decat Dacia si are acumulat mai multa experienta si feedback de-a lungul timpului. Sfarsitul vostru este pe aproape, o spune progresul.