Grupul Volkswagen nu este îngrijorat de planurile Apple pentru un automobil care ar putea include tehnologia pentru baterii a producătorului iPhone, a declarat directorul general al constructorului german de vehicule, Herbert Diess, transmite Reuters, preluat de Agerpres. În decembrie, Reuters a relatat că Apple ar fi realizat suficiente progrese pentru a construi un vehicul de serie până în 2024, datorită scăderii costurilor pentru tehnologia de baterii.

Herbert DiessFoto: Volkswagen

”Industria auto nu este un sector tehnologic tipic, în care să poţi prelua conducerea dintr-o singură lovitură. Apple nu va gestiona acest lucru peste noapte”, a afirmat Diess într-un interviu acordat publicaţiei Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Cu toate că planurile Apple nu sunt publice, Deiss a spus că intenţiile acesteia sunt ”logice”, având în vedere experienţa companiei în producerea de baterii, software şi design şi că are fonduri mari pentru a-şi dezvolta aceste competenţe.

”Cu toate acestea, nu ne temem”, a spus Diess.

Volkswagen intenţionează să dezvolte softul necesar pentru automobilele autonome în cadrul companiei, pentru a putea concura cu firmele de tehnologie în privinţa datelor pentru automobilele electrice.