Tesla Motors a deschis la început de aprilie stațiile de încărcare rapidă (Superchargers) la Timișoara, iar la mijlocul lunii aprilie s-a deschis Supercharger-ul de la București. Tesla Motors va deschide astfel de stații la Pitești și Sibiu. Datele oficiale arată că la finalul de 2020 erau înmatriculate în România 201 mașini Tesla, dintre care 98 Model 3, 52 Model S și 47 mașini Model X.

Tesla SuperchargerFoto: Sheila Fitzgerald, Dreamstime.com

La Timișoara stațiile funcționează din data de 2 aprilie și sunt plasate în parcarea hotelului Continental, iar stațiile din București sunt amplasate în parcarea subterană de la Promenada Mall și funcționează din 16 aprilie. Încărcarea este gratuită.

Stațiile au câte șase prize și încarcă cu până la 250 KW.

În funcție de cât de descărcată este bateria și de ce versiune Tesla are userul, mașina poate fi încărcată în 20 - 60 de minute la o stație supercharger. Puterea unui încărcător Supercharger este de o sută de ori mai mare decât cea a unei prize domestice.

În țările din regiune există stații de încărcare în Ungaria (cele mai apropiate de România sunt la Szeged și Debrecen), Serbia (Belgrad) și Bulgaria (Plovdiv).

Următoarele stații care vor fi deschise în curând vor fi la Sibiu și Pitești. S-a vorbit că va exista și o stație la Constanța, iar în trecut se vorbise de Craiova și Brăila.