Producătorul de mașini de lux Ferrari a dezvăluit primele detalii ale noii sale super-mașini, prima din cele trei noi modele promise pentru următoarele luni, relatează Reuters.

Noua masina Ferrari bazata pe modelul 812 SuperfastFoto: Captura YouTube

Un plan agresiv de lansare a noilor modele care nu a fost amânat nici măcar de pandemia de COVID-19 este o componentă cheie a strategiei recente a companiei pentru a-și susține creșterea.

Alimentată de un motor de 830 de cai-putere, noua mașină va fi o ediție limitată bazat pe modelul Superfast 812 cu 12 cilindri, potrivit unui comunicat al producătorului auto italian.

Mașinile în ediție limitată ale Ferrari, care în trecut au fost produse într-un număr de câteva sute de unități, sunt acum și mai exclusiviste și beneficiază de modernizări tehnologice și aerodinamice semnificative.

Acestea sunt rezervate pentru o mână de clienți selecți și fideli ai companiei care dețin deja unul sau mai multe mașini Ferrari.

Compania italiană urmează de asemenea să își dezvăluie anul viitor și modelul „Purosangue” (Pursânge), primul SUV lansat vreodată de aceasta.

În plus, CEO-ul Ferrari John Elkann a declarat săptămâna trecută că producătorul auto italian va continua cu strategia sa de electrificare, urmând ca primul Ferrari integral electric să fie prezentat anul acesta.

În ceea ce privește modelul ediție limitată bazat pe modelul Superfast, compania va oferi mai multe detalii, inclusiv numele, prețul, numărul de unități care vor fi produse și data primelor livrări în cadrul unui eveniment virtual programat pentru 5 mai.

REFERINȚĂ: