​Tesla Motors a anunțat afaceri de peste 10 miliarde dolari în primele trei luni ale anului și profit net de 438 milioane dolari, fiind cel mai bun trimestru I din istoria companiei. Este al șaptelea trimestru consecutiv când Tesla face profit, iar la cifra de afaceri a fost al doilea cel mai bun trimestru.

Tesla Model 3 si Model XFoto: Grzegorz Czapski | Dreamstime.com

Față de primul trimestru din 2020 cifra de afaceri aproape s-a dublat, în acele trei luni din 2020 compania fiind nevoită să închidă parțial fabrica din China, din cauza crizei Covid.

Tesla a livrat 184.000 de mașini și, dacă va păstra acest ritm, va putea stabili pentru întreg anul în curs un nou record, cu peste 750.000 mașini livrate, cele mai multe fiind Model 3.

Dacă luăm rezultatele din ultimii 5 ani, cel mai bun trimestru a fost pentru Tesla ultimul din 2020, cu afaceri de 10,7 miliarde dolari, urmat de trimestrul trecut. La profit net cel mai bun a fost trimestrul trecut, cu 438 milioane dolari, urmat de Q3 2020, cu 330 milioane dolari.

Diferența este mare față de acum trei ani când Tesla a avut trei trimestre consecutive în care pierderile cumulate au depășit 2 miliarde dolari.

Tesla Motors a obținut 518 milioane dolari și din vânzarea de credite de emisii care sunt cumpărate de companii auto care nu reușesc să îndeplinească ținta medii de emisii de CO2 pe gamă.

Elon Musk a anunțat că livrările noilor modele Model S vor începe în luna mai, iar la Model X, în al treilea trimestru al anului.

În februarie compania anunța că a cumpărat Bitcoin de 1,5 miliarde dolari și că va mai investi în criptomonede. Acum, compania a anunțat un impact pozitiv de 101 milioane dolari de pe urma Bitcoin.

Surse: CNBC