Compania Fisker Inc cu sediul în Los Angeles, Statele Unite, a anunţat vineri că va furniza Papei Francisc, anul viitor, primul automobil electric, dotat cu acoperiş solar şi mochetă produsă din sticle de plastic colectate din ocean şi reciclate, scriu Reuters și Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fisker va asigura vehiculul său sport Ocean, în totalitate electric, pentru a fi utilizat de Papă, acesta fiind prevăzut cu o cupolă retractabilă transparentă şi materiale sustenabile la interior.

Cofondatorii Henrik Fisker, fost designer pentru producătorul britanic de maşini de lux Aston Martin, şi dr. Geeta Gupta-Fisker s-au întâlnit cu liderul Bisericii Romano-Catolice din Vatican, a indicat compania.

„M-am inspirat după ce am citit că Papa Francisc acordă o mare atenţie mediului înconjurător şi impactului schimbărilor climatice asupra generaţiilor viitoare”, a declarat Henrik Fisker, citat într-un comunicat.

Producţia SUV-ului electric Ocean este planificată să înceapă în noiembrie anul viitor, prin intermediul unui contract cu producătorul Magna International Inc în Europa.

Start-up-ul nu a dezvăluit costul vehiculului modificat destinat Papei, însă preţul modelului Ocean al Fisker începe de la 37.499 dolari în Statele Unite şi 32.000 de euro (39.152 dolari) în Germania.

Anul trecut, Papa Francisc a primit un sedan Toyota Mirai alimentat cu hidrogen, special conceput pentru a-i asigura mobilitatea.