Grupul francez de închirieri auto Europcar Mobility a respins miercuri oferta de preluare de aproximativ 2,20 miliarde de euro (2,60 miliarde de dolari), de la Volkswagen AG, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, potrivit Agerpres.

Logo VolkswagenFoto: Volkswagen

Un consorţiu condus de producătorul auto german a oferit luna aceasta aproximativ 0,44 euro pe acţiune pentru Europcar. Compania franceză, controlată de fondurile speculative Anchorage Capital Group şi Marathon Asset Management, a respins oferta, apreciind că este prea scăzută, susţin sursele.

Oferta de 0,44 euro per titlu ar reprezenta o primă de aproximativ 12% faţă de preţul acţiunilor Europcar de la închiderea şedinţei bursiere de marţi. Anul acesta, titlurile au scăzut cu 9% la Bursa de la Paris, evaluând compania la aproximativ 1,90 miliarde de euro.

Un reprezentant al VW nu a dorit să comenteze informaţia, în timp ce Europcar a informat, într-un comunicat, că a respins oferta, deoarece este prea scăzută, dar ar putea avea loc noi negocieri.

Discuţiile vin într-un moment în care Europcar se confruntă cu dificultăţi din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), care a afectat călătoriile pe plan global şi a redus cererea pentru închirierea de maşini.

Ar fi o schimbare de direcţie pentru Volkswagen, care, în 2006, a vândut Europcar firmei de investiţii Eurazeo SE, cu suma de 3,32 miliarde de euro.